Πολιτική

“Πυρά” Κατσέλη κατά ΚΙΝΑΛ: Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει “ορφανός”

"Πυρά"εναντίον των... πρώην συντρόφων της στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Λούκα Κατσέλη, αναφέροντας πως το ΚΙΝΑ απουσιάζει από τον πολιτικό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και δεν διατυπώνει ένα σαφή προοδευτικό λόγο.

“Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των κινδύνων για την Ευρώπη σήμερα επιβάλλει την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων για μια προοδευτική διακυβέρνηση τα επόμενα χρόνια” τονίζει σε συνέντευξή της στην “ΕφΣυν” η συν-πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Λούκα Κατσέλη.

Σχολιάζοντας την μη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση με ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν, επισημαίνει ότι “η αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι ακατανόητη” και υπογραμμίζει ότι “θα πρέπει να εξηγήσει για ποιό λόγο, αντί να ηγηθεί του διαλόγου για μια προοδευτική, δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη παρουσιάζοντας προτάσεις που εκπορεύονται από τα σπλάχνα της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει, προτίμησε να απέχει”.

“Το ΚΙΝΑΛ εκχωρεί πολιτικό χώρο σε άλλες δυνάμεις”

Η κ. Κατσέλη σημειώνει ότι όσο το Κίνημα Αλλαγής απουσιάζει από τον πολιτικό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και δεν διατυπώνει ένα σαφή προοδευτικό λόγο, “εκχωρεί αναπόφευκτα ζωτικό χώρο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις” και “δείχνει να στοιχίζεται πίσω από νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα και ακραίες δεξιές επιχειρηματολογίες” τότε “δυστυχώς αποδεικνύει ότι έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας”.

“Στην πολιτική, όταν υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης, το κενό καλύπτεται…Δυστυχώς ο χώρος τον οποίο για χρόνια κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει άστεγος και ορφανός” προσθέτει.

Τέλος, η πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι “ο ευρύτερος προοδευτικός χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, εκφράζεται από πολιτικές τάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ τόξο -από το δημοκρατικό Κέντρο, τους σοσιαλδημοκράτες, τους οικολόγους-πράσινους, έως την ανανεωτική ή ριζοσπαστική Αριστερά-με τις διαφορές και το διακριτό πολιτικό τους λόγο σε επιμέρους ζητήματα” και τονίζει ότι “όποτε οι δυνάμεις αυτές συνεργάστηκαν στη βάση ενός αξιόπιστου προοδευτικού προγράμματος, η μάχη κερδήθηκε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30