Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Γεραπετρίτη για επίσκεψη Ερντογάν: «Η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία»

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το πρωί του Σαββάτου (2.12.2023) και ενημέρωσε την ΠτΔ για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία και τόσο η ίδια όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισαν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και παραμένει σε αυτήν, δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η χώρα όπως, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, προσέρχεται με καλή προαίρεση στην συνάντηση αλλά και με φρόνηση και σοβαρότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Οι δύο κυβερνήσεις είναι απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο περιθώριο της...
Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Οι δύο κυβερνήσεις είναι απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου 1
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις