Site icon NewsIT
08:45 Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Φέρτε τη συμφωνία στη Βουλή και θα δούμε εάν θα την ψηφίσουμε

"Ηρθε πράγματι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους", ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε την ομιλία του, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα: “Μας έλεγαν ότι η συμφωνία καθαρογράφεται, αλλά δεν υπήρχε συμφωνία. Καμία διαπραγμάτευση δεν κάνατε. Συζητούσατε πώς θα ονομάζεται η Τρόικα. Και τελικά όταν ήρθε η Τρόικα σας έκανε χειρότερη πρόταση και σας έβαλε σε νέο μνημόνιο, την ώρα που εμείς βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο… Να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το e mail Χαρδούβελη. Αλλά πού να βρείτε το θάρρος να το κάνετε;”.

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και μετά η Νέα Δημοκρατία θα δει εάν θα την ψηφίσει ή όχι, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ρωτάτε με ποιους είμαστε. Αυτό είναι θράσσος. Οι δανειστές γνωρίζουν ότι έχουμε ιστορικά αντιταχθεί σε προτάσεις τους”, είπε στη συνέχεια, για να προσθέσει: “Έχετε χάσει τη μπάλα!”.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς τόνισε: “Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να αλλάξετε για να υπάρξει εθνική ενότητα.
Πρώτον, να βάλετε τέρμα στις συκοφαντίες, να παραδεχτείτε την αλήθεια. Δεύτερον, να αλλάξετε πολιτική.  Καλοπιάνετε το Δημόσιο, θυσιάζοντας τον ιδιωτικό τομέα. Αρνείστε την αξιολόγηση που γίνεται παντού στον κόσμο. Δεν θέλετε να αγγίξετε την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου… Ακόμα κι αν κλείσει αυτή η συμφωνία έρχεται το Μνημόνιο, υποθέτω τον Σεπτέμβειο με καινούργια μέτρα. Τρίτη προϋποθεση είναι να αποκατασταθεί η αξιπιστία της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”.

Με ρωτάτε αν δέχομαι την δική σας πρόταση είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “αν είχαμε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει από πέρυσι η πέμπτη αξιολόγηση. Η πρότασή σας μας φέρνει πίσω και χτυπάει την μεσαία τάξη”. Φέρνετε φοροεπιδρομή, διασύρατε την χώρα είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι: “Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, η χώρα είναι που δεν αντέχει τις εκλογές. νέες εκλογές θα πάνε τη χώρα ακόμα πιο πίσω. Αν δεν κάνετε συμφωνία, πώς θα πάτε σε εκλογές; Με τη χώρα σε χρεοκοπία;”.  Κοιτάξτε μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας. Αφήστε τις μεγλοστομίες, την αλαζονεία.

Ζητάτε να στηρίξουμε αυτό που δεν θέλουν να στηρίξουν οι δικοί σας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνμης Σαμαράς στην δευτερολογία του υπογραμμίζοντας πως για το χρέος, «εσείς ήρθατε στη δική μας τη θέση».

Θέλετε τη φοροεπιδρομή για να φτιάξετε το υπερτροφικό κράτος, ανέφερε ο κ.Σαμαράς καλώντας την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία, για «να σας πούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε».«Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος του τόπου. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας με τη μεγάλη συνεννόηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version