Πολιτική

Σαμαράς για Παππά – Μιωνή: Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής

“Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν” σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακιο” ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον απόηχο της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει ακόμη ότι “κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής”.

Επίσης συμπηρώνει: “Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατανόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε, στην Επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα”.

Click4more: Νέοι απίστευτοι διάλογοι από τα «Παραπολιτικά»

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή ο κ. Σαμαράς λέει: “Τι να πω εγώ; Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα. “Μαγαζί” και “παραμάγαζο”, με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την “καρέκλα της εξουσίας””.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν προκύπτει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην έρευνά τους, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει: “Αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την “ατζέντα”. Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπο την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα”.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει: “Η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο” και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους “πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα”.

Τέλος, ερωτηθείς μήπως “ο ελληνοτουρκικός διάλογος θα ήταν μία διέξοδος για να αποφύγουμε τη ρήξη;” ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζει: “Δεν έχουμε απέναντί μας έναν “καλοπροαίρετο γείτονα” που ζητάει να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας. Έχουμε έναν επιθετικό γείτονα που θέτει συνεχώς νέα ζητήματα και προχωρά σε έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε προκλητικές κινήσεις αναθεωρητισμού-επεκτατισμού εις βάρος μας…Όποιος παίρνει στα σοβαρά τον διάλογο θυμάται πάντα το εξής: Οτι πριν κάτσεις στο τραπέζι, ο απέναντι πρέπει και να σε υπολογίζει και να σε σέβεται. Αλλιώς δεν γίνεται διάλογος.Γι’ αυτό με “πειρατές” δεν διαπραγματεύεται κανείς…”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 13
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
9