Πολιτική

Σε «τροχιά» ευρωεκλογών η ΝΔ: Αρχίζει περιοδείες ο Μητσοτάκης, το στοίχημα του Βορρά

Στην τελική ευθεία για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ενόψει των ευρωεκλογών βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Συνέδριο του κόμματος, στις 5 έως 7 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψήφιους στο σύνολό τους στη Νέα Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές.

Tις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου, στην «κούρσα» των περιοδειών ανά την Επικράτεια μπαίνει εντατικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πυκνώσει τις περιοδείες και θα θέσει το διακύβευμα της κάλπης… Θα καλέσει τους πολίτες με την ψήφο τους να επιλέξουν αν «η Ελλάδα θα παραμείνει πολιτικά σταθερή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και με την οικονομία σε ανάπτυξη εν μέσω φόβων για ύφεση στην Ευρώπη» ή αν προτιμούν… την αβεβαιότητα. 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι με την ψήφο στη Ν.Δ. «θα είναι πιο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών», επιχείρημα, που χρησιμοποίησε και στις πρόσφατες επαφές του με τους αγρότες.

Χθες, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν συνολικά  30 στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.

Το ορόσημο του Συνεδρίου

Ορόσημο για την κεντροδεξιά παράταξη στον δρόμο προς τις κάλπες είναι το συνέδριο της Ν.Δ. στις 5 Απριλίου, στο οποίο ο Κ. Μητσοτάκης θα προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα…

Κι αυτό γιατί, το συνέδριο φέτος συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πρόεδρος του Συνεδρίου αναμένεται να οριστεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ με την  παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών, ο στόχος της Ν.Δ. είναι να στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του κόμματος για την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για το Προσυνέδριο της Ν.Δ. τη Δευτέρα

«Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αναμένεται να επαναλάβει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης έχει και συμβολική αξία αλλά υπηρετεί ταυτόχρονα και τη στόχευση της Ν.Δ. να συσπειρώσει γύρω της τους δεξιούς ψηφοφόρους, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κοιτούν και… δεξιότερα.

Ο Βορράς αποτελεί… «στοίχημα» για τη Ν.Δ., η οποία επιδιώκει στις ευρωεκλογές να ανακόψει τις διαρροές προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19