Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Σκοτωμός” κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την Novartis!

“Σκοτωμός” κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την Novartis!

– Πολιτική “θύελλα” έχει προκαλέσει η υπόθεση Novartis
– Νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση
– Ανώτατη πηγή της ΝΔ έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο ενώ ζητάει παρέμβαση της Ευρώπης
– Απάντηση από κυβερνητικές πηγές που κάνουν λόγο για εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των Θεσμών

Νέα “κόντρα” έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Ανώτατη πηγή της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας με κυβερνητικές πηγές να απαντούν ότι αυτά μοιάζουν με επιβεβαίωση πανικού.

Κυβερνητικές πηγές: “Θέλετε να εκφοβίσετε τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς”

Ως επιβεβαίωση πανικού χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές σε «πολωνoποίηση» σκευωρίες και κουκουλοφόρους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis.

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν δε, οι ίδιες πηγές, πως «το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Ανώτατη πηγή ΝΔ: “Η περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να απασχολήσει την Ευρώπη”

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση», σχολίασε νωρίτερα ανώτατη πηγή της ΝΔ με αφορμή τις εξελίξεις με τη Novartis.

«Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», συνέχισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε: «Όταν δεν έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου». “Η περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να απασχολήσει την Ευρώπη” κατέληξε.

Νέα ευρήματα από την δικογραφία της Novartis βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του FBI η φαρμακευτική εταιρεία “δωροδοκούσε” γιατρούς και εταιρείες με πολυτελή ταξίδια αλλά και… call girls.

“Δωράκια” σε Έλληνες γιατρούς

Νέα ευρήματα από την δικογραφία της Novartis βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του FBI η φαρμακευτική εταιρεία “δωροδοκούσε” γιατρούς και εταιρείες με πολυτελή ταξίδια αλλά και… call girls.

Όσον αφορά την Ελλάδα, από την έρευνα προκύπτουν καταγγελίες σε βάρος περισσότερων από 4.500 γιατρών, οι οποίοι φέρονται να πήρα «δωράκια» από τη Novartis, προκειμένου να τους συνταγογραφούν. Καταγράφεται, μάλιστα, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 50 – 60 γιατρούς, το οποίο κόστισε 5.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.

https://www.newsit.gr/politikh/ypothesi-novartis-ta-erotimata-pou-prokyptoun-apo-tis-katatheseis-ton-prostateyomenon-martyron/2410919/

Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία διοργάνωνε πολυτελή “συνέδρια” ενώ φρόντιζε να παρέχει και συντροφιά στους γιατρούς αν χρειαζόταν. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία είχε και “καθαρές μέρες”.

Οι “καθαρές μέρες”

Οι “καθαρές ημέρες» ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε θεσπίσει, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η Novartis προκειμένου να απαλλάσσεται από ενοχοποιητικά στοιχεία. Μία ή δύο μέρες το χρόνο οι διευθυντές των τμημάτων έστελναν email στους υπαλλήλους προκειμένου να καταστρέφουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και star.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις