weather-icon °C AΘΗΝΑ

Σπυράκη: Αν αποχωρήσει ο Καμμένος, να ψάξει νέα πλειοψηφία ο Τσίπρας!

Σπυράκη: Αν αποχωρήσει ο Καμμένος, να ψάξει νέα πλειοψηφία ο Τσίπρας!
photo αρχείο eurokinissi

Η κ. Σπυράκη μιλώντας στο News 24/7 πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα μεταναστευτικά ενώ υπογράμμισε πως για τη Νέα Δημοκρατία «όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι» και πως το πότε θα τα χρησιμοποιήσει είναι μια επιλογή που θα την κάνει, ο κ. Μητσοτάκης.

“Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών”

Για το αν η ΝΔ συμφωνεί με την ξεχωριστή κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, και ξεχωριστά της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κα Σπυρακη τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δώσει τόσα αντικρουόμενα μηνύματα, κι αυτό είναι ένα μέρος αυτών των αντικρουόμενων μηνυμάτων. «Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία θα έχει την πλειοψηφία. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο γύρω από αυτό. Για να υπάρξει συμφωνία σε αυτό το ταγκό χρειάζονται δύο. Ανεξαρτήτως του τι κάνει η άλλη πλευρά, εμείς έχουμε πει ως Έλληνες, ως εκπρόσωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο, το έχει πει ο κ. Μητσοτάκης σαφώς, ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, να κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία, ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή, στην οποία θα είμαστε πλειοψηφία», συμπλήρωσε.

Για την Novartis και το θέμα του προστατευόμενου μάρτυρα η κ. Σπυράκης επεσήμανε ότι “έχουμε πάρα πολλές απορίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι χειρισμοί σε αυτή την υπόθεση. Και δεν μιλάω μόνο για το πολιτικό σκέλος, το οποίο είναι προφανές. Εάν είναι προστατευόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, τότε πως είναι δυνατόν να του ασκήθηκε δίωξη; Πληροφορηθήκαμε ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας από τον ίδιο του τον δικηγόρο. Άρα λοιπόν μάθαμε από επίσημα χείλη ότι, είναι προστατευόμενος μάρτυρας, δεν το εικάζουμε. Πρόκειται λοιπόν για έναν προστατευόμενο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος του οποίου ασκείται δίωξη; Πως δεν είχε ελεγχθεί ότι δεν ήταν εμπλεκόμενος;

Και για να πάμε τώρα στον πολιτικό θόρυβο που δημιουργήθηκε: έτσι πήγε να στηθεί αυτή η υπόθεση; Γιατί είχαμε διαβάσει, είχαμε ακούσει, και είχαμε δει και τον αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Πολάκη να λέει ότι, θα λαλήσουν μάρτυρες. Ας μείνουμε στα δεδομένα: πως είναι δυνατόν ένας προστατευόμενος μάρτυρας, να εμφανίζεται σε δεύτερο χρόνο ότι είναι εμπλεκόμενος και τελικά να  ασκείται σε βάρος του δίωξη;».

“Ο Πολάκης είναι το είδωλο του Τσίπρα στον καθρέπτη”

Η κ. Σπυράκη μιλώντας για τον Παύλο Πολάκη τον χαρακτήρισε είδωλο του Αλέξη Τσίπρα στον καθρέπτη!

«Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης απηχεί τις απόψεις του Μεγάρου Μαξίμου και του ιδίου του πρωθυπουργού. Ξέρετε, ο πρωθυπουργός ορίζει του υπουργούς. Ο πρωθυπουργός δίνει, στους αναπληρωτές υπουργούς μάλιστα και τις αρμοδιότητες. Ο πρωθυπουργός τις ελέγχει. Ο κ. Πολάκης απηχεί τις απόψεις του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Τσίπρα. Ταυτίζεται ο κ. Πολάκης, και οι απόψεις του με τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται, και θέλει να ενεργήσει ο κ. Τσίπρας», ανεφερε.

Τι είπε για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον κ. Κιτσάκο

Για υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον κ. Κιτσάκο αναρωτήθηκε: «Δεν έχετε απορίες για τον τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος, ο οποίος αμείβονταν με 5.000 ετησίως, πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, βρέθηκε να αμείβεται με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τα επόμενα χρόνια παρέχοντας συμβουλές, αμφίβολης, αξιοπιστίας και αμφιλεγόμενου περιεχομένου; Να διασυνδέεται με τον κ. Λαυρεντιάδη και τις εταιρείες του και να ενεργεί, όπως ο κ. Κιτσάκος είπε, ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου στη ΔΕΠΑ; Γιατί όλα αυτά αποσιωπώνται και δεν δίνονται απαντήσεις».

Η κ. Σπυράκη τόνισε πως η ΝΔ πιστεύει απόλυτα ότι η δικαιοσύνη, μόλις πέσει πάνω σε όνομα υπουργού, θα στείλει τον φάκελο στη Βουλή κι εκείνη θα κληθεί να απαντήσει: Είναι όλα καλά; Είναι όλα εντάξει; Ή μήπως υπάρχει θέμα; Η Βουλή θα εξετάσει το φάκελο όταν έρθει. «Ο ίδιος ο κ. Κιτσάκος έχει επανειλημμένα πει σε συνεντεύξεις του και σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι έχει ενημερώσει σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα, τους αρμόδιους υπουργούς, τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Σταθάκη ο οποίος και τον απομάκρυνε. Αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς όπως ήταν τότε ο κ. Πιτσιόρλας και η κ. Τζάκρη. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Φλαμπουράρης», συνέχισε επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αναφορές για συσκέψεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι τώρα δεν έχει έρθει ο φάκελος στη Βουλή. «Η δικαιοσύνη δεν τον έχει στείλει στη Βουλή. Πιθανώς το ερευνά. Εμείς περιμένουμε να ενεργήσει η δικαιοσύνη και η Βουλή να αποφανθεί», είπε.

“Αυτή η κυβέρνηση βλάπτει τον τόπο”

Αναφερόμενη στην οικονομία η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, πως η Ελλάδα θα προσφύγει και πάλι για δανεισμό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Αυτή είναι μια πρόβλεψη του κ. Σημίτη. Εμείς επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία βλάπτει τον τόπο. Και αυτό είναι προφανές και από τους πολύ ισχνούς ρυθμούς ανάπτυξης που η Ελλάδα εμφανίζει σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα τους», δήλωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διαχείριση που κάνει στην εικόνα της χώρας, δεν την καθιστά ελκυστική ούτε για ξένες επενδύσεις, ούτε επιτρέπει την ανάπτυξη τομέων στους οποίους η Ελλάδα έχει υψηλή προστιθέμενη αξία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η απάντηση σε όλη αυτή τη συζήτηση είναι πως θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο, πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, πως θα ανεβάσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, πως θα αποφύγουμε τη μίζερη συζήτηση για τα δανεικά και πως θα καταλήξουμε σε μια χώρα κανονικότητας Μία χώρα κανονικότητας χρειάζεται δουλειές και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», υπογράμμισε.

“Έχουμε παρουσιάσει πολύ τολμηρή πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση”

“Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η κυβέρνηση καταλαβαίνω ότι επείγεται και θέλει να κλείσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες. Εμείς θέλουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγές, τις έχουμε παρουσιάσει. Και δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία -επειδή μιλάμε για το άρθρο 16- να μην υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα όπως υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια σε όλες τις πολιτισμένες χώρες», ξεκαθάρισε η κ. Σπυράκη.

Παράλληλα κατήγγειλε «την επιχείρηση διάλυσης του διεθνούς πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη» και τόνισε: «Η διαδικασία της μείωσης προς τα κάτω των ιδρυμάτων της χώρας μας βρίσκει απολύτως αντίθετους και ειδικά η υπόθεση του διεθνούς Πανεπιστημίου μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και θα αντιδράσουμε έντονα».

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει την εκτίμηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου πως οι δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν και τόνισε πως «προφανώς είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θα ήθελα πραγματικά να του συμπαρασταθώ ηθικά και ανθρώπινα. Πολιτικά θα του πω ότι καλά θα κάνει να ρίξει μια ματιά όχι στις δημοσκοπήσεις, αλλά σε αυτά που γίνονται εκεί έξω. Στις περιοχές που ο ίδιος έχει ζήσει, στους ανθρώπους με τους οποίους ο ίδιος συνομιλεί για να του μεταφέρουν το κλίμα. Εγώ που ήρθα από τις διακοπές στη Θεσσαλονίκη μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η εκτίμηση του κ. Τζανακόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

#TAGS MM