Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: 3 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες που επλήγησαν από τις φωτιές

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για όσες περιφέρειες επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Τη σχετική απόφαση για χρηματοδότηση στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας κατόπιν συνεργασίας με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, και τους αρμόδιους περιφερειάρχες.

«Με αμεσότητα και σχέδιο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προχωράμε στη χρηματοδότηση και στήριξη των περιφερειών για τις άμεσες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και σημείων που κρίνονται αναγκαίες», δήλωσε ο κ. Πέτσας, ο οποίος προανήγγειλε νέες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές.

Η Υπουργική απόφαση αφορά τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες κατανέμονται από 1 εκατ. ευρώ και Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στις οποίες κατανέμονται από 500.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 6
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11