Πολιτική

Στην Κρήτη θεματικό πάρκο του ΟΟΣΑ – Έπεσαν οι υπογραφές στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση θεματικού Κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη προχώρησαν η κυβέρνηση και ο ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα, το μνημόνιο υπογράφηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann και των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Παρόντες επίσης κατά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Γιώργος Πρεβελάκης και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ αποτελεί πρόταση και πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό την ανάδειξη και την ανάλυση:

  • πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση,
  • ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά και
  • την αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό.

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ θα λειτουργήσει ως κόμβος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την έρευνα και τον διεθνή πολιτικό και επιστημονικό διάλογο για την υποστήριξη και τη συμπλήρωση του έργου του Οργανισμού.

Το Κέντρο θα οργανώνει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και think tanks που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνεται και η διοργάνωση σε ετήσια βάση του Διεθνούς Συνεδρίου Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό (International Crete Conference for Dialogue on Population), το οποίο θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κρήτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 16
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 80
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 133