Πολιτική

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Με τις μεγάλες φωτιές στη Λέσβο και τον Έβρο να είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πηγαίνει, το βράδυ του Σαββάτου (23.07.2022) στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει αύριο το πρωί στον Έβρο για τη μεγάλη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς. 

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε η ανακοίνωση, το βράδυ του Σαββάτου, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Λίγο μετά ήρθε κι εκείνη για την αποστολή κλιμακίου στον Έβρο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Θα ενημερωθεί, επίσης, από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ενόψει της αυριανής μετάβασης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δαδιά Έβρου, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο δάσος. 

Ο κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, θα φτάσει στις 05:30 το πρωί στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης με τη φωτιά που καίει εδώ και τρεις μέρες και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8