Πολιτική

Στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ο ίδιος με ανακοίνωση του λέει πως ήταν απλά μια επίσκεψη καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα!

Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στην Εισαγγελία Εφετών για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010, που αφορά στη χρήση του 2009.

Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού ελέγχεται από τον εισαγγελικό λειτουργό μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε, με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που εστάλη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Β. Αργύρη στο Εφετείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως δανειοδότηση και συγκεκριμένα αναφέρει δύο δάνεια.

Στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος πάντως, φαίνεται να υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, που, κατά την άποψή του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν αμφισβήτηση για την οικονομική του κατάσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Ωστόσο λίγο πριν τις 18:00 ο κ.Τσοχατζόπουλος έστειλε επιστολή στα ΜΜΕ λέγοντας:

“ Με αφορμή ανακριβείς πληροφορίες που μεταδίδονται σήμερα, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
 Α) Η δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010  του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, -που κατατέθηκε έγκαιρα, ήταν ακριβέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη-, μετά από παραπομπή από την Επιτροπή της Βουλής, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο 2011 και ο ίδιος έλαβε ειδοποίηση για τις σχετικές διαδικασίες στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
 Β) Η σημερινή επίσκεψη του Α. Τσοχατζόπουλου, με τον Καθηγητή κ. Λ. Κοτσαλή, στο Εφετείο Αθηνών δεν είχε σχέση με τις διαδικασίες της παραπάνω υπόθεσης και ήταν καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
18