Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Στουρνάρας: Ηπιότερος ο φόρος ακινήτων για τα αγροτεμάχια

Στουρνάρας: Ηπιότερος ο φόρος ακινήτων για τα αγροτεμάχια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα έγινε το μεσημέρι για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με τον υπουργό Οικονομικών να υπόσχεται δικαιότερο καθεστώς.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός.

Θέλουμε να εισπράξουμε λιγότερα από περισσότερους δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει ηπιότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων μέσω του νέου ενιαίου, ενώ ο στόχος των εσόδων που θα προέλθουν από αυτόν τοποθετείται στα 2,850 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της για τις αμυντικές βιομηχανίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων και, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, τόνισε πως στη σελίδα 14, υπάρχει η φράση που λέει ότι “για τις ανεπτυγμένες χώρες, το κριτήριο πρέπει να είναι το κυκλικό έλλειμμα ή πλεόνασμα”.

«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» είπε και πρόσθεσε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι διαρθρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον “κινέζο” έκανε ο Ράϊχενμπαχ όταν ρωτήθηκε αν έρχονται νεα μέτρα! “Ουδέν σχόλιο” η απάντησή του!

Ποια μείωση; Αύξηση στο φόρο του πετρελαίου ζητά η Κομισιόν

“Δεν είχε ιδέα για το 15% ο Στουρνάρας” – Παιχνίδια με την τιμή του πετρελαίου

Έκθεση του ΔΝΤ βάζει “φωτιές” στην κυβέρνηση – Απαιτεί νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ, θεωρεί δεδομένο το κούρεμα – Ούτε μισό ευρώ πλεόνασμα

Financial Times: Θύμα του καθεστώτος η Χρυσή Αυγή;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε