Πολιτική

Στουρνάρας: Στη φυλακή οι φοροφυγάδες – Ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή

Αποκαλύψεις για το πως θα αντιμετωπίζονται στο εξής όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή «έκρυβε» ο σύντομος διάλογος του Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», είπε ο υπουργός Οικονομικών, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Το ιδιώνυμο, πάντως, δε θα ισχύσει για όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν παράνομα βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. «Όχι» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε: «αυτό που είπα είναι ότι προσπαθούμε να δούμε την διάσταση της φοροδιαφυγής, να την αντιμετωπίσουμε και από την πλευρά της δικαιοσύνης και μελετούνε οι νομικοί περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που υπάρχουν οι ποινές, οι ποινές αυτές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πληγή» τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.
-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημείωσε.
-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», είπε ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο – Απαίτηση της τρόικας η φορολόγηση του 45% – Κόμμα πρότεινε 2.000€ φόρο σε όλους τους επαγγελματίες!

Σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα για το φορολογικό

Στην δημοσιότητα οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό

“Καρφώστε” φοροφυγάδες – Εντολή προς τράπεζες λογιστές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ