Πολιτική

Συγχαρητήρια Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη: “Θέλουμε στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα”!

Μετά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ συγχαίρει τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης.

“Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό τομέα” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο τηλεγράφημα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μεντβέντεφ, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός γράφει ότι αναπολεί τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μόσχα και επισημαίνει πως διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε αποστείλει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, όπου εξέφραζε την πεποίθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός “θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου για το περιεχόμενο του συγχαρητηρίου τηλεγραφήματος αναφέρει ότι “ο Πρόεδρος του ρωσικού κράτους εκτίμησε ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το έργο του Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331