Πολιτική

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια

«Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες»

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει την ευθύνη για τα επεισόδια και του ζητά να παραιτηθεί.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις αθλιότητες που διαπράττει σήμερα η ΕΛΑΣ με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καταπατά συνειδητά σήμερα το συνταγματικό δικαίωμα του Συνέρχεσθαι».

Ακολούθως εξηγεί: «Νέοι άνθρωποι που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά με τα χέρια ψηλά, ζητώντας Αλήθεια και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται με βία δακρυγόνα και αύρες νερού.

Νωρίτερα, από τη χρήση βίας τραυματίστηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου, αλλά και δεκάδες ακόμη πολίτες, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος».

Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες, όπως ψευδώς ισχυριζόταν υποκριτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης την περασμένη Τετάρτη.

Ας ανοίξει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη παραιτούμενος πρώτος ο ίδιος και στη συνέχεια ο εντολέας του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει το απόγευμα τα 65 χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου
Η Ολυμπία Οδός ενώνει πλέον την Πάτρα με τον Πύργο σε μόλις 45' - Το τμήμα από Καμίνια - Πύργο θα δοθεί στην κυκλοφορία για τους οδηγούς από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 01.08.2025
Πατρών - Πύργου 23
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ κατά Βορίδη και Αυγενάκη - Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο για την αναβολή της ψηφοφορίας - Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια παρέμειναν μόνο βουλευτές της ΝΔ
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής 22
Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα επανέλθουμε για να ερευνηθούν οι δύο υπουργοί
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για να πάνε στη Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 8
«Φθηνό λαϊκισμό» και «δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για προανακριτική
Τονίζουν πως η αντιπολίτευση «ενδιαφέρεται μόνο για φτηνά παιχνίδια και μικροκομματικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία της Βουλής»
Βουλή 4