Πολιτική

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια

«Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες»

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει την ευθύνη για τα επεισόδια και του ζητά να παραιτηθεί.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις αθλιότητες που διαπράττει σήμερα η ΕΛΑΣ με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καταπατά συνειδητά σήμερα το συνταγματικό δικαίωμα του Συνέρχεσθαι».

Ακολούθως εξηγεί: «Νέοι άνθρωποι που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά με τα χέρια ψηλά, ζητώντας Αλήθεια και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται με βία δακρυγόνα και αύρες νερού.

Νωρίτερα, από τη χρήση βίας τραυματίστηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου, αλλά και δεκάδες ακόμη πολίτες, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος».

Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες, όπως ψευδώς ισχυριζόταν υποκριτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης την περασμένη Τετάρτη.

Ας ανοίξει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη παραιτούμενος πρώτος ο ίδιος και στη συνέχεια ο εντολέας του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3