Πολιτική

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Παπανδρέου – Ανακοίνωση Σαμαρά

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Πολωνό ομόλογό του έστειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον πολωνό πρόεδρο, τη σύζυγό του και μέλη της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικης ελίτ της χώρας.

Το τηλεγράφημα Παπανδρέου προς τον Ντόναλντ Τασκ αναφέρει: 

“Κύριε Πρωθυπουργέ, Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το τραγικό γεγονός της συντριβής του αεροπλάνου που μετέφερε, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Πολωνίας και τη σύζυγο του, στη Ρωσία σήμερα το πρωί. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελληνική Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων εκείνων που χάθηκαν και στο Λαό της Πολωνίας. Συμμεριζόμαστε το πένθος σας. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας, είναι κοντά σας”.

Τα συλλυπητήριά του προς την Κυβέρνηση και το Λαό της Πολωνίας “για την τραγωδία που την έπληξε, με τον άδικο χαμό του Προέδρου της και πολλών άλλων αξιωματούχων και πολιτών”, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. “Στις δύσκολες αυτές ώρες, όλοι οι Έλληνες συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος της φίλης χώρας και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Διαβάστε επίσης:

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία – Νεκρός ο Πολωνός Πρόεδρος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Πλεύρη από τη Λευκωσία για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική - Έμφαση σε σύνορα, αποτροπή και επιστροφές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καταγράφει μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς το τελευταίο πεντάμηνο οι ροές μειώθηκαν κατά περίπου 13.000 άτομα
Μετανάστες
Πολιτευτής της Νίκης συμμετέχει στην επιτροπή σοφών του κόμματος Καρυστιανού - «Η Μαρία της Ελλάδας θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός»
Ο Αθανάσιος Τσόκας τάσσεται υπέρ των δηλώσεών της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Πληγέντων των Τεμπών για τις αμβλώσεις
Ο Αθανάσιος Τσόκας 27