Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν αύριο στις Βρυξέλλες: Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό ψηλά στην ατζέντα

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αύριο, Πέμπτη (29.08.24).

Το τετ-α-τε του Γιώργον Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν θα γίνει στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και πριν το γεύμα που θα έχουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
8
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26