Πολιτική

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Α. Μέρκελ στο Λουξεμβούργο για τη νέα “Συμφωνία Αλήθειας”

Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο τραπέζι της συνάντησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει τη νέα «Συμφωνία Αλήθειας» που θα προτείνει η ΝΔ στους δανειστές και η οποία έχει ως βάση της, 4% ρυθμούς ανάπτυξης και 2% πλεόνασμα, με πενταετή σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2017 – 2021.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία που παρουσίασε και στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» που να προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% και ταυτόχρονα αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 4%.
Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο γενικός γραμματέας του Ε.Λ.Κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου Μαρκ Σπάουτζ, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΧέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντόουλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 19
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
4