Πολιτική

Συνάντηση Κωνσταντοπούλου με αντιπροσωπεία αλληλεγγύης από την Βρετανία

Συνάντηση με Δεκαμελή Αντιπροσωπεία της «Βρετανικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα» είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ευρώπη δεν συνοψίζεται μόνο σε τεχνικές συνομιλίες. Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά εκεί όπου οι ζωντανές κοινωνίες απλώνουν το χέρι η μία στην άλλη και εκδηλώνουν έμπρακτα την συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους». Αυτό υπογράμμισε η Πρόεδρος η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην σημερινή συνάντησή της με την δεκαμελή αντιπροσωπεία.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την συνάντηση με την βρετανική αντιπροσωπεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Υποδέχθηκα σήμερα στη Βουλή τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα, που συσπειρώνει πάρα πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε επίπεδο μελών της Γερουσίας, της Βουλής, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων, αλλά και της κοινωνίας.
Μια πρωτοβουλία η οποία αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση της Αλληλεγγύης προς τον χειμαζόμενο λαό μας, μια πρωτοβουλία που επίσης αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση της διεκδίκησης για μια Ευρώπη των Λαών και των Κοινωνιών, μια Ευρώπη που σέβεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, μια Ευρώπη που σέβεται τον εαυτό της.

Προς τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας αυτής έθεσα με έμφαση το αίτημα η Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό να εκφραστεί με ηχηρό τρόπο σε όλα τα επίπεδα της βρετανικής κοινωνίας και πολιτικής σκηνής, ιδίως τώρα που συγκροτείται και η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους και είναι ακόμη πιο επιτακτικό να μάθουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ποιοι και πως δημιούργησαν αυτό το υπέρογκο χρέος, πώς φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, σε τι ωφελήθηκε, αν ωφελήθηκε, ο ελληνικός λαός και ποιο κομμάτι του χρέους είναι απεχθές, επονείδιστο, παράνομο και πρέπει να διαγραφεί.
Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να γίνονται τέτοιες συναντήσεις και είναι μια απερίφραστη ένδειξη ότι η Ευρώπη δεν συνοψίζεται μόνο σε τεχνικές συνομιλίες. Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά εκεί όπου οι ζωντανές κοινωνίες απλώνουν το χέρι η μία στην άλλη και εκδηλώνουν έμπρακτα την συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους.»
 

“Είναι μια μάχη όλης της εργατικής τάξης”

Ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Oliur Rahman, Αναπληρωτής Δήμαρχος του δήμου Tower Hamlets του Λονδίνου, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ στην Ελλάδα πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και μέλη συνδικάτων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμπαρασταθούμε στην ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό και να δηλώσουμε ότι θα εργαστούμε για να συμπαρασταθούμε στους αγώνες σας. Δεν είστε μόνοι σ΄ αυτήν την μάχη. Είναι μια μάχη όλης της εργατικής τάξης, είναι μια μάχη όλων των συνδικαλιστικών κινημάτων και όλων των ριζοσπαστικών αριστερών κινημάτων. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμα συμπαράστασής μας όχι μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που έχει κατορθώσει η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων αυτής της υπέροχης χώρας, αλλά και του κόσμου.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την σημερινό Πρωθυπουργό. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την εξοχότητά της, την Πρόεδρο της Βουλής για την φιλοξενία της σήμερα και να τονίσω ότι είμαστε πολύ περήφανοι που ως γυναίκα εξελέγη Πρόεδρος στην υπέροχη αυτή Βουλή, στην υπέροχη αυτή χώρα.»
 

“Οι Άγγλοι μαθαίνουν μαθαίνουν απευθείας για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα”

Ο έτερος επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Isidoros Diakides, Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Haringey του Λονδίνου, τόνισε:
 
«Θα ήθελα καταρχάς να υπογραμμίσω ότι σημαντικός σκοπός της Βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Ελλάδα είναι να δημιουργήσουμε επαφές μεταξύ διαφόρων ανθρώπων οι οποίοι έχουν επίδραση στην κοινωνία τους μεταξύ των δύο χωρών. Γι αυτό κάνουμε αυτές τις επισκέψεις σε πολιτικούς, συνδικαλιστές, σε εκπροσώπους από κοινωνικούς οργανισμούς ή δημοσιογράφους.

Το σημαντικό σ΄ αυτήν την διαδικασία είναι ότι άνθρωποι από την Αγγλία μαθαίνουν απευθείας για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Ένα από τα πράγματα που εντυπωσιάζει εδώ είναι, ότι στο εξωτερικό μερικές φορές μαθαίνουμε για τα προβλήματα τα οικονομικά και τα κοινωνικά. Αυτό που βρίσκουμε εδώ είναι ο πολύ εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο ο ελληνικός λαός, τα ελληνικά κινήματα αντέδρασαν και αντιδρούν στην κρίση. Και από την άποψη των συλλαλητηρίων, των απεργιών και πολιτικών δραστηριοτήτων αλλά γενικά από την κοινωνική αλληλεγγύη που είδαμε. Αυτό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο από το οποίο πρέπει να μάθουμε όλοι στην Ευρώπη. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο πάντα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Ελλάδας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι η βάση της δουλειάς μας είναι ότι, αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν είναι για την Ελλάδα αυτή καθαυτή, αλλά αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης, όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και τα Συνδικάτα τους. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα έτυχε αυτήν την στιγμή να είναι στην μπροστινή γραμμή ενός μεγαλύτερου πολέμου, ο οποίος έχει να κάνει με όλη την Ευρώπη. Αυτό το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι στην Μεγάλη Βρετανία και γι αυτό αναπτύσσεται συνεχώς αυτή η Αλληλεγγύη, αφού το θέμα δεν είναι ότι υποστηρίζουμε μόνο την Ελλάδα, αλλά πολεμάμε και για τον εαυτό μας εργαζόμενοι για την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και ελπίζω και εσείς να συνεχίσετε και να επιτύχετε αυτό που θέλετε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για μας.»

Την δεκαμελή Αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: Oliur Rahman και Isidoros Diakides, οι εκπρόσωποι δήμων: Mahbub Alam, Ali Shahid, Shafiqul Hoque και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων του Ηνωμένου Βασιλείου: Muhammad Abdul, Ahad Aziz, Gerard Francis, John Mcloughlin, Phebie Watkins, Nathan Akehuerst, Muhammad Mutabir Hossain. Τους συνόδευαν ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και διακεκριμένος ειρηνιστής Πάνος Τριγάζης και ο Talukder Shainul Islam, εκπρόσωπος της Κοινότητας μεταναστών από το Μπαγκλαντές στη χώρα μας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Χυδαία όσα είπε ο Παϊτέρης για μένα και τη μητέρα μου – Έχω κινηθεί ήδη νομικά»
«ήταν μια χυδαία προσβολή της προσωπικότητάς μου, της αξιοπρέπειάς μου, και δη της μητέρας μου και είναι ότι ιερότερο έχω και δεν σηκώνω κουβέντα γι' αυτό» είπε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο - «Κανένας πολίτης δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης»
«Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης διαβιβάστηκε εντός 24 ωρών στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ ενήργησε όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση για την εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» τονίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 15
Κώστας Μπακογιάννης για το μποτιλιάρισμα λόγω αγώνα δρόμου: Η Αθήνα έπαθε έμφραγμα – Οι δρόμοι δεν πρέπει να κλείνουν εργάσιμες ημέρες
«Ασφαλώς όλες οι διοργανώσεις είναι ευπρόσδεκτες. Η ταλαιπωρία των Αθηναίων όμως δεν είναι» γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης