Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι προσκεκλημένοι, το πρόσωπα και οι ξένες αντιπροσωπείες

“Με την Αριστερά μπροστά για τη Ελλάδα που μας αξίζει. Κοινωνική Δικαιοσύνη - Δημοκρατία - Δίκαιη Ανάπτυξη” θα είναι το σύνθημα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη στο Ταε-Κβο-Ντο, στο οποίο έχουν προσκληθεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής), η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι κινήσεις ΠΡΑΤΤΩ (του Νίκου Κοτζιά), η ΕΚΙΕΑ του Φώτη Κουβέλη, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη.

Πρόεδρος του Συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού Αριστέιδης Μπαλτάς, ενώ στο προεδρείο θα καθίσουν τιμητικά ο πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίμης Δαρειώτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, η Λένα Κουγέα από το Κοινωνικό Ιατρείο, ο Χρήστος Γιαμπουράνης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βλάσσης Τσιόγκας, η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου, ο πρώην βουλευτής Σερρών Φιντίας Βελίκης, το στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Βασίλης Δεμουρτζίδης, το στέλεχος του αντιδιακτατορικού αγώνα στο εξωτερικό Μπάμπης Καλατζής και η Άννα Ροδάκη από την ΑΔΕΔΥ.

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσκληθεί αντιπρόσωποι από περίπου 80 χώρες (Ασία 16, Αφρική 12, Αμερική 16, Ευρώπη 34), περίπου 25 πρεσβείες και γύρω στις 30 προσωπικότητες. 

Μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν από τη Γαλλία ο πρόεδρος του ΚΚΓ και πρόεδρος του ΚΕΑ Pierre Laurent, από τη Γερμανία και το Κόμμα της Αριστεράς ο Gregor Gysi, από την Ιρλανδία και το Sinn Fein ο Francie Molloy. Πλούσια αντιπροσωπεία θα υπάρχει από την Ιταλία (Κομμουνιστική Επανίδρυση, Sinistra Italiana, Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα). Από την Ισπανία θα βρεθούν στο συνέδριο το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά, το Κ.Κ. Ισπανίας (η αντιπρόεδρος του Maite Mola), καθώς και οι Πράσινοι της Καταλωνίας, ενώ από την Πορτογαλία και το Μπλόκο της Αριστεράς η Maria Rola. Από την Κύπρο, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού. Από τη Ρωσία, ο Alexander Romanovich του κόμματος Δίκαιη Ρωσία. Από την Τουρκία, ο συμπρόεδρος του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) Selahattin Demirtaş.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 3
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
45
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2