Πολιτική

Σύνοδος υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Η παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Στη σύνοδο των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από 14 έως 15 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την πρώτη άτυπη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε την κομβική σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια του εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Τόνισε επίσης ότι, σε αυτή τη φάση του πολέμου, η ανάγκη για ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθίσταται επιτακτική.

Επίσης, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά στο τεράστιο έργο της Διεθνούς Κοινότητας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα παράσχει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα είναι παρούσες στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους, ως μέλη της Συμμαχίας.

panagiotopoulos nato

Χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για συντονισμό και υποστήριξη της προστασίας των υποθαλάσσιων υποδομών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ενώ ανέφερε, ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις διατηρώντας τις αμυντικές της δαπάνες πάνω από το όριο του 2% του ΑΕΠ και τις επενδύσεις για πρόσκτηση οπλικών συστημάτων, Έρευνα και Ανάπτυξη άνω του 20%.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την Τουρκία, για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα προσέφερε αμέσως τη συνδρομή της στο έργο διάσωσης.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς ‘Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνύ και Βουλγαρίας Ντιμιτάρ Στογιάνωφ, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

panagiotopoulos nato

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 16
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1