Πολιτική

Συνομιλία Μητσοτάκη – Τουσκ την Τετάρτη για το ζήτημα της Τουρκίας

Στην ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το θέμα της Τουρκίας, όπως ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηλιούπολης, ξεναγήθηκε στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου, στην παλαιά πόλη του Καΐρου.

Αμέσως μετά, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι το θέμα της Τουρκίας μπήκε στη ατζέντα της επερχόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ, μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει γι’ αυτό, αύριο, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου είπε ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ο ρόλος της αναβαθμίζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του ινστιτούτου του – Όλα τα ονόματα
41 είναι τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Τσίπρα - Ανάμεσά τους ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο Δημήτρης Λιάκος και η Ζωρζέττα Λάλη
Ο Αλέξης Τσίπρας 8
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 30
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 7
Σωκράτης Φάμελλος για Αλέξη Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν – Δεν έκανε διασπαστική κίνηση
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής από το σύστημα εξουσίας. Το σύστημα εξουσίας περνά την άποψη στους πολίτες ότι όλοι είναι ίδιοι και τσακώνονται για τις καρέκλες», είπε ο Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας
5