Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις προκαλούν τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις προκαλούν τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

Τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας των ευρωεκλογών θα συζητήσουν σήμερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στελέχη εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις στο θέμα των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων σε ό,τι αφορά την επιλογή των στελεχών που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα  θεωρούν ότι η επιλογή και η αξιολόγηση από τις οργανώσεις  του κόμματος φτάνει και ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα ιδιαίτερα  εάν ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και κοινωνικά δημοφιλή πρόσωπα.

Ακόμα θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους από κοινωνικές και επαγγελματικές  ομάδες, ενώ πολύ δύσκολα θα εκπροσωπηθούν και μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Θέμα επίσης μπορεί να υπάρξει και πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες θα βρεθούν μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι για την ώρα το πράσινο φως για να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντούρα, κυκλοφορούν και τα ονόματα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη και του μπασκετμπολίστα  Νίκου Παππά, ενώ ακούγεται και αυτό της εκπροσώπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής των βιογραφικών όσων ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία θέση στην ευρωβουλή  αναμένεται να ξεκινήσει η εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από  τα πρόσωπα ώστε στην συνέχεια να γίνει η τελική επιλογή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε..

Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Γιάννης Παναγόπουλος έχει μία δύσκολη σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα «λέγοντας ότι για 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις