Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις προκαλούν τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας των ευρωεκλογών θα συζητήσουν σήμερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στελέχη εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις στο θέμα των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων σε ό,τι αφορά την επιλογή των στελεχών που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα  θεωρούν ότι η επιλογή και η αξιολόγηση από τις οργανώσεις  του κόμματος φτάνει και ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα ιδιαίτερα  εάν ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και κοινωνικά δημοφιλή πρόσωπα.

Ακόμα θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους από κοινωνικές και επαγγελματικές  ομάδες, ενώ πολύ δύσκολα θα εκπροσωπηθούν και μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Θέμα επίσης μπορεί να υπάρξει και πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες θα βρεθούν μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι για την ώρα το πράσινο φως για να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντούρα, κυκλοφορούν και τα ονόματα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη και του μπασκετμπολίστα  Νίκου Παππά, ενώ ακούγεται και αυτό της εκπροσώπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής των βιογραφικών όσων ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία θέση στην ευρωβουλή  αναμένεται να ξεκινήσει η εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από  τα πρόσωπα ώστε στην συνέχεια να γίνει η τελική επιλογή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε..

Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Γιάννης Παναγόπουλος έχει μία δύσκολη σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα «λέγοντας ότι για 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Πέτρου Παππά – Γιάννη Μπουλέκου για τις βουλευτικές έδρες: «Αν είστε τίμιος, παραδώστε την» – «Δεν θα τη δώσω σε πραξικοπηματική ηγεσία»
Η αντιπαράθεση για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό αέρα, με τον οργανωτικό γραμματέα του κόμματος να ζητά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει την έδρα και τον τελευταίο να απαντά με σφοδρά πυρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουλέκος
Νέα Αριστερά κατά ΕΛΑΣ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνεχιστής της πολιτικής Μητσοτάκη ο Τσίπρας»
Η Πατησίων κατηγορεί την Αμαλίας ότι αποδέχεται στην πράξη τον νόμο Πιερρακάκη και αντιπαραθέτει πρόταση για κατάργησή του, αναστολή των αδειών και απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 16
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ)  για την Παιδεία (Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027
Έμφαση στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους - Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευσης και οι βασικοί άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης
Συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ, Μητσοτάκης 13
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί μια ασύδοτη αγορά» – «Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πολιτική αλλαγή»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Μαξίμου για «μπαλώματα» στην ακρίβεια, οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης και κουλτούρα «εγώ και η παρέα μου»
Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη
Καρφιά Παππά για τις έδρες που γίνονται «προσωπική περιουσία»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού»
Ο νέος γραμματέας του κόμματος απορρίπτει τη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και προειδοποιεί όσους αποχωρούν ότι δεν πρέπει να βρουν «ζεστή φωλιά» στην ΕΛΑΣ
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικότητα τα σκάνδαλα για τη ΝΔ, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε»
Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε στην επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος», επιλεκτική επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας και συγκάλυψη ευθυνών
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Γεωργιάδης κατά Κοβέσι: «Λανθασμένη επιλογή για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» – Νέες βολές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τη Ρουμάνα δικαστικό ότι υπερέβη τα όριά της, αμφισβήτησε τον χειρισμό της υπόθεση με τα αγροτικά κονδύλια και προέβλεψε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2027
Γεωργιάδης κατά Κοβέσι: «Λανθασμένη επιλογή για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» – Νέες βολές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
5