Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αθηνά Λινού: Αθλιότητα και fake news της ΝΔ, επιχειρεί εξίσωση με τη δήλωση Πνευματικού

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, η ΝΔ μιλάει για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τη ΝΔ σχετικά με δημοσιεύματα για την Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις Χατζηδάκη για την Αθηνά Λινού, μετά το σάλο με τις δηλώσεις Σπύρου Πνευματικού για «διαλογή καρκινοπαθών» προκειμένου να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία, είναι μια προσπάθεια της ΝΔ να «εξισώσει» τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην αναφορά σε δηλώσεις της Αθηνάς Λινού προ 7ετίας, που φέρεται να είπε πως Δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία». Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Αναφέρει ότι η ΝΔ «σήμερα μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού».

Ακολούθως εξηγεί: «Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας. Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική».

Καταλήγοντας ζητά από τη ΝΔ «να απολογηθεί γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες της Κρήτης θα συναντηθούν στις 17:00 με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα
Στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας
Αγρότες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Νίκος Ανδρουλάκης: Το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης για τους αγρότες και το «καρφί» για τον Τσίπρα
«Μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν υπάρχει κοινή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχουν Μεσσίες, υπάρχουν οράματα, προγράμματα και σχέδια»
Νίκος Ανδρουλάκης