Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Σταμάτη: Παραδέχεται πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας

Για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα λεγόμενα του Δημήτρη Σταμάτη στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Πρόκειται για την αναφορά του κ. Σταμάτη, που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, ότι «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα εάν αυτό είναι το όραμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, «όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών», και τονίζει ότι αναμένει την επίσημη θέση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με την παραδοχή του Δ. Σταμάτη για τους πραγματικούς λόγους του κλεισίματος της ΕΡΤ»:

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει “μαύρο” στην ΕΡΤ. Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013. Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία, “καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ”. Πρόκειται για την ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας.

Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών, αυτό είναι το όραμά τους για την ελευθερία των ΜΜΕ; Αναμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν το “μαύρο” του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου