Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Για αδιανόητη προχειρότητα και «ανεμελιά» στο θέμα της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία καταγγέλλουν μία σειρά από περιστατικά τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει και τα οποία, σύμφωνα με αυτούς, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στο θέμα της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Καλπάκης αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα σε δυο περιστατικά:

«-Γιατρός στο Νοσοκομείο του Κιλκίς κατήγγειλε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από δύο εβδομάδες σε ιδιωτικό εργαστήριο και ακόμη και σήμερα δεν φαίνεται ως καταγεγραμμένο κρούσμα στην ΗΔΙΚΑ.

 -Την ίδια ώρα, ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ, αθροιστικά και με καθυστέρηση, αποτελέσματα ελέγχων 13 ημερών».

Click4more Με μαντινάδα απάντησε ο Πολάκης στην πρόταση για άρση της ασυλίας του

 «Τη στιγμή που η ακριβής επιδημιολογική εικόνα είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει τα τεστ στους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά με αδρές αμοιβές. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξει το αυτονόητο: μαζική συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του» ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ χθες (09.12.2020) ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον τομέαρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στον Άγιο Σάββα μετά την καταγγελία των γιατρών ότι «η διοικήτρια του νοσοκομείου προχώρησε σε ΕΔΕ γιατί τρείς γιατροί νόσησαν από κορονοϊο και μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο η κυβέρνηση προχώρησε σε εκδικητικές συμπεριφορές μεταθέτοντας προσωπικό του Νοσοκομείου στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Ανδρέας Ξανθός μετά τι συζητήσεις που είχαν με εργαζομένους δήλωσαν ότι «οι αφηγήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτές χωρίς μέσα προστασίας και χωρίς καμία στήριξη δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατεύσουν συνάνθρωπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Το προσωπικό ήδη αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η κυβέρνηση και η διοίκηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να μιλήσει, να καταγγείλει, να διεκδικήσει».

Και πρόσθεσαν: «Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εγκληματική. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή όλων μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο ηθικός και πολιτικός κατήφορος της αντιπολίτευσης εντείνεται» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης για προανακριτική Καρυστιανού και 4 κομμάτων για Τέμπη
«Η υπογραφή 32 βουλευτών στο αίτημα να παραπεμφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας συνιστά μία μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη - Υπογράφουν Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη και Kasselistas
Εννέα αδικήματα στο κατηγορητήριο, με βαρύτερα την ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και τη σωματική βλάβη από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή
Η Μαρία Καρυστιανού 28
Κασσελάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Αποσύρετε τις προτάσεις και αν θέλετε να διαφωνήσετε με τους συγγενείς πείτε το δημόσια
«Δύο κατηγορητήρια πρέπει μόνο να συζητηθούν στη Βουλή. Αυτό της συγκάλυψης και αυτό της Δικαιοσύνης», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
5
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εγκαταστάσεις Metlen και ΝΚ Trailers στον Βόλο: Τα χρήματα της ΕΕ για την άμυνα να πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές εταιρείες
«Η Ευρώπη θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα στην άμυνα και θέλουμε η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα από ουραγός να γίνει πρωταγωνιστής», επισήμανε ο Πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία 3