Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πικρή δικαίωση η καταδίκη Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

«Η σημερινή καταδίκη είναι μια μικρή φωτεινή στιγμή στο σκοτεινό τοπίο αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας των θεσμών και ειδικά του πολιτικού συστήματος»

Την καταδίκη του Στέφανου Κασσελάκη για την παραβίαση του νόμου για το Πόθεν Έσχες σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πικρή δικαίωση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ για το νόμο περί πόθεν έσχες και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο πως «παρά το κόστος έλαβε τις κατάλληλες αποφάσεις, τόσο με τη μομφή όσο και με τον αποκλεισμό του από υποψήφιο πρόεδρο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην προέδρου του κόμματος για το πόθεν έσχες έχει ως εξής: Η καταδίκη του κ. Κασσελάκη σε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για παραβίαση, από τον ίδιο, του νόμου για το πόθεν έσχες επειδή διατηρούσε εξωχώρια εταιρεία, συνιστά μία πικρή δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα μας, παρά το κόστος, έλαβε τις κατάλληλες αποφάσεις, τόσο με τη μομφή όσο και με τον αποκλεισμό του από υποψήφιο Πρόεδρο, ώστε να προστατευτεί απέναντι σε έναν ολόκληρο μιντιακό και οικονομικό σύστημα που στήριζε τότε την παραμονή και επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Εξάλλου, όλοι θυμόμαστε ότι η ΝΔ με τον κρατικοδίαιτο και διεφθαρμένο επικοινωνιακό μηχανισμό της «Ομάδας Αλήθειας» είχαν κάνει τα πάντα για να λοιδορήσουν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά του με δηλώσεις υπέρ του Κασσελάκη ακόμα και του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η σημερινή καταδίκη είναι μια μικρή φωτεινή στιγμή στο σκοτεινό τοπίο αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας των θεσμών και ειδικά του πολιτικού συστήματος. Το γεγονός ότι έγινε βάσει νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με καθαρό τρόπο ότι δεν ήμασταν και δεν είμαστε όλοι το ίδιο σε αυτή τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 24
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1