Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Ψήνεται” η προοδευτική συμμαχία…

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και προσωπικότητες για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13.03.2019, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, τα μέλη της Π.Γ. Ε. Καλαμαρά, Π. Λάμπρου, Α. Κοτσακά, Κ. Κνήτου, Ν. Σκορίνη, Ρ. Σβίγκου, καθώς και τους υπουργούς Χ. Βερναρδάκη και Χ. Σπίρτζη με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, καθώς και με τις προσωπικότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση μιας ευρείας, αριστερής και προοδευτικής συμμαχίας.

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική συμμαχία

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Αλεξάκης Μανόλης (Γέφυρα) Βαλντέν Σωτήρης (Γέφυρα), Βούρδας Θάνος, Γιαννόπουλος Αναστάσιος-Ιωάννης (PES Activists), Γκίβαλος Μενέλαος (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Καραγιάννη Τάνια, Καραχάλιος Κωνσταντίνος (Γ.Γ. Πράττω), Καρκούλια Ζωή, Κορμάς Τάκης, Κουτσονάσιος Χρήστος (Π. Γ. Πράττω), Μαχαίρας Χρήστος (Γέφυρα), Μπίστης Νίκος (Γέφυρα), Μπιτάκος Γιώργος, Ντριβάλας Οδυσσέας (Πράττω), Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Παναγιώτου Παναγιώτης (Γέφυρα), Παπαθανασίου Θανάσης (Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών), Ραγκούσης Γιάννης, Ρώσσης Λάμπρος, Σαμπατακάκης Μιχάλης, Τσαλδάρης Θανάσης (PES Activists), Χαρωνίτης Ιωάννης, καθώς και ο υφυπουργός Μωραΐτης Θάνος.

[read4more]

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος, για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός της συμμαχίας, αποτελούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

Κατά κοινή παραδοχή, αυτές οι ευρωεκλογές είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Όλες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αλλάξει η Ευρώπη, να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να απομονωθούν οι ακροδεξιές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις αλλά και να προωθηθεί ένα σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ενδυνάμωσης της δημοκρατίας».

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες « αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης-συνάντησης στις 27 Μαρτίου, στην οποία και θα παρουσιαστεί η διακήρυξη για τις ευρωεκλογές και θα συγκροτηθεί πλατιά εκλογική επιτροπή και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναγκαιότητα της συγκρότησης και περαιτέρω ανάπτυξης τοπικών πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε περιοχές της περιφέρειας.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας να λάβει μαζικά χαρακτηριστικά, και να εμπλέξει προοδευτικούς πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
31