Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συγγνώμη ζητά η τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου για τις προσβλητικές της αναφορές στη Φώφη Γεννηματά

Τη λύπη της για τη «στοχοποίηση» που δέχθηκε από το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις προσβλητικές και υβριστικές της αναφορές προς την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ εκφράζει μέσω των social media η τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου.

Η Άννα Πήλιου αφότου αναφέρεται στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον λόγο ή τους λόγους απουσίας της από την ψηφοφορία του Συμφώνου Συμβίωσης προσθέτει πως «δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα».

«Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη», καταλήγει η Άννα Πήλιου. Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή της με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η τρανς ακτιβίστρια μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για υποκρισία σχετικά με τη στάση που κράτησε τόσο στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης όσο και άλλες ψηφοφορίες όπως η ταυτότητα φύλου. Παράλληλα άφησε υπονοούμενα σχετικά με την τότε απουσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό μετά τον θάνατό της η απουσία της οφειλόταν σε λόγους υγείας.

https://twitter.com/TaxikosNinja__/status/1515588017913745408?s=20&t=yAcSvnDzu5RSrKpoqVLWIg

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1