Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό

«Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για την κακοκαιρία και την πρόταση μομφής.

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, είπε: «Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;»

Αναφορικά με τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν επεσήμανε πως είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να αποζημιωθούν.

Όσον αφορά το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο υπουργός διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δε μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη».

Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο. Καμία Τροχαία δε μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό».

Για την πρόταση μομφής είπε ότι είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση. «Είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Επίσης χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Η κίνηση για την μομφή ενάντια στην κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 16
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20