Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τέλος το μπάχαλο στα πανεπιστήμια – Θα γίνει η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ότι «δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο». Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαμήνυσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η αστυνομία θα βρίσκεται στον χώρο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «κάναμε πράξη το αυτονόητο, μία τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε, λέγοντας πως «η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί σε ΑΠΘ και Αθήνα

Επιπλέον, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα:

«Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από τη σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Αθήνα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ