Πολιτική

Ταξίδι στο Όσλο για Κοτζιά

Στο Όσλο θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νορβηγία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην σκανδιναβική χώρα από το 2011, η οποία λαμβάνει χώρα κατόπιν πρόσκλησης της Νορβηγίδας υπουργού Εξωτερικών Ίνε Μαρί Έρικσεν που απηύθυνε στον κ. Κοτζιά κατά την πρόσφατη υπουργική συνάντηση των κρατών/μελών του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ-Νορβηγίας, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Αύριο επίσης ο Νίκος Κοτζιάς θα απευθύνει ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NUPI), έγκριτο κρατικό ερευνητικό οργανισμό και διεθνώς εγνωσμένου κύρους δεξαμενή σκέψης. Η ομιλία θα αφορά στις πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331