Πολιτική

Τέμπη: Πόρισμα express για την τραγωδία ζητά ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Τι θα μελετήσει η Επιτροπή Εμπειρογνομώνων

Πόρισμα σε χρόνο express ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών από την Επιτροπή Εμπειρογνομώνων, η οποία έπιασε από χθες έπιασε δουλειά, για την πολύνεκρη σύγκρουση νέκρων στα Τέμπη.

Η τριμελής Επιτροπή, την οποία θα συνδράμουν με τις γνώσεις τους κι άλλοι εμπειρογνώμονες και πραγματογνώμονες, καλείται να διερευνήσει τα αίτια αυτής της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων και να προτείνει λύσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, το αργότερο μέσα σε 4 εβδομάδες, δηλαδή πριν από τις εκλογές.

Η δουλειά που θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα στη διαχείριση αυτής της αδιανόητης τραγωδίας θα είναι και η “βάση”πάνω στην οποία θα πατήσει η κυβέρνηση για να… “ξεκλειδώσει” την ημερομηνία των εκλογών, ακόμη και για τις 9 Απριλίου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι εδραία η πεποίθηση ότι η τραγωδία των Τεμπών θα δημιουργήσει δημοσκοπικές “αναταράξεις”, όμως εκτιμάται ότι μαζί και με άλλες πρωτοβουλίες που θα προωθηθούν, μπορεί να “δικαιολογηθεί” η προσφυγή στις κάλπες την Κυριακή των Βαϊων, όπως προγραμματιζόταν αρχικά. “Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, μιλάμε με ειλικρίνεια, χωρίς υποκρισία και προχωράμε μπροστά” δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της “γαλάζιας” παράταξης, το οποίο είναι υπέρ της θέσης να μην αλλάξει ο εκλογικός σχεδιασμός.

Το έργο της Επιτροπής

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει να αναζητήσει τα αίτια και τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος. Παράλληλα θα επεξεργαστεί τη δημιουργία, άμεσα, ενός Συντονιστικού κέντρου στο τμήμα του σιδηροδρόμου από Λάρισα ως Θεσσαλονίκη, μέχρι να εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας των τρένων, το αργότερο ως τα τέλη του 2023.

Βασικό της μέλημα θα είναι επίσης να παραμεριστούν τα εμπόδια και να επισπευστούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, όπου δεν λειτουργεί ήδη δίκτυο τηλεδιοίκησης.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις Γεραπετρίτη με τους εμπλεκόμενους

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να καλέσει τους αναδόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν το… «παιχνίδι των ενστάσεων», ένας από τους πολλούς λόγους που έχουν φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη και με παραπομπή από την Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα ο νέος υπουργός Μεταφορών θα κάνει σειρά επαφών με τους εμπλεκόμενους οργανισμούς – φορείς. Η αρχή έγινε ήδη χτες με εκπροσώπους της Hellenic Train και θα ακολουθήσουν άμεσα συναντήσεις και με την ιεραρχία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μετρήσιμη βελτίωση σε μισθούς και απασχόληση, ενώ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε το δικαστήριο στα τηλεοπτικά παράθυρα»
Παύλος Μαρινάκης
9
Μεταναστευτικό: Αυστηρότερες διαδικασίες με screening, ταχύτερη εξέταση αιτήσεων και στενότερη σύνδεση ασύλου – επιστροφών
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου – Αιχμές Πλεύρη κατά ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς για τη στάση τους στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγει την Παρασκευή το 4ο Τακτικό Συνέδριο, παρεμβάσεις από Παπανδρέου και Βενιζέλο – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το τριήμερο 27 έως 29 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο θα κινηθεί σε άξονες προγράμματος, οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής στρατηγικής, με παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου το Σάββατο και την εκλογή νέων οργάνων να κλείνει τις εργασίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης