Πολιτική

Θα δει Λαγκάρντ ο Τσακαλώτος στην Ουάσινγκτον

Με την Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα των κλιμακίων των θεσμών (στις 23 Οκτωβρίου) για την γ’ αξιολόγηση, στην οποία ο ρόλος του Ταμείου αναμένεται να είναι καθοριστικός.

Περίπου 10 ημέρες θα μείνουν τα κλιμάκια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίσκεψη των επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ημέρες και, αναλόγως της προόδου στην υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων, αναμένεται να επανέλθουν εντός του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν θέσει ως ορόσημο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση Βορίδη στον Βάρρα: Αν ήταν ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ζήτησα την παραίτησή του
«Ο Γρηγόρης Βάρρας ισχυρίστηκε ότι απεπέμφθη, προκειμένου να μη «αποκαλύψει παρανομίες» και αναρωτιέται «ποιες παρανομίες; Την τεχνική λύση που ο ίδιος εφάρμοσε;» Τους ελέγχους για τους οποίους κατέθεσε ότι δεν με είχε ενημερώσει; Ή την προκήρυξη του τεχνικού συμβούλου που διενεργήθηκε επί Θεοφάνη Παππά, προσβλήθηκε από τη Neuropublic και τελικώς κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη; Αυτές είναι, άραγε, οι «αποκαλύψεις» στις οποίες αναφέρεται;».
Ο Μάκης Βορίδης 17
Ο γιος του Ευάγγελου Αποστολάκη ανάμεσα στους 27 Έλληνες που συνελήφθησαν από το Ισραήλ: «Ο αλήτης υπουργός Ασφαλείας τους έκανε bullying»
Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις γενικότερα, θα έπρεπε να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τέτοιες πρωτοβουλίες
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
4