Πολιτική

Θεοδωράκης για τις φωτιές στην Αττική: Επιτέλους κάποιος να παραιτηθεί

«Πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είμαστε η χώρα που ποτέ κανείς πολιτικός δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Πρέπει να έχουμε έστω και μια συμβολική παραίτηση άμεσα και να ξεκινήσει τώρα η έρευνα για το τι πήγε λάθος και ποιοι αδιαφόρησαν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Alpha, στη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, μιλώντας για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

«82 νεκροί μέχρι στιγμής, 11 στις εντατικές, δεκάδες αγνοούμενοι. Η ευθύνη είναι μεγάλη και κάπου υπάρχει. Και δεν μιλώ για τους στρατιώτες, μιλώ γι’ αυτούς που ήταν στα κέντρα των αποφάσεων. Φοβάμαι ότι δεν έχουμε όσο πρέπει αντάξιους «στρατηγούς». Πρέπει να υπάρξει λοιπόν ανάληψη ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους». Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου μετά από τις περσινές φονικές πυρκαγιές παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας η υπουργός Εσωτερικών.

«Εμείς εδώ μιλάμε στη Βουλή για το περιβάλλον και οι μισοί χασμουριούνται και οι άλλοι μισοί αδιαφορούν», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Σε άλλες χώρες καίγονται περιοχές για μέρες και δεν έχουμε θύματα. Γιατί; Υπάρχουν άνθρωποι και τεχνολογίες που προβλέπουν το μέγεθος και τον κίνδυνο της φωτιάς. Εδώ, τις κρίσιμες ώρες, δεν άνοιξε ούτε ένας κρουνός στη Μαραθώνος. Δεν δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε πως «η ημέρα πένθους δεν έχει μόνο κλάμα. Έχει και αποφάσεις. Ότι όλα θα τα αλλάξουμε για να μη συμβεί ξανά τέτοια μεγάλη καταστροφή».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν σε τεχνικά μέσα- οχήματα και ελικόπτερα- ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε: «Γιατί το ανεχόμαστε;» και συμπλήρωσε: «Να πάρουμε ένα μαχητικό αεροπλάνο λιγότερο! Προετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο που ίσως δεν θα γίνει ποτέ και είμαστε κάθε χρόνο απροετοίμαστοι για έναν πόλεμο που συμβαίνει».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «πρέπει η εισαγγελία να δει αν τις κρίσιμες ώρες δόθηκε ο χάρτης των επόμενων στιγμών. Να απαντηθεί το ερώτημα αν έγιναν οι σωστές προβλέψεις από την πυροσβεστική και αν κάποιοι αδιαφόρησαν. Υπήρξαν 4 ώρες χαμένες που μας στοίχισαν 82 ανθρώπους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η πορεία του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη - Η νομική, το ιατρικό δίκαιο και το χαρτοφυλάκιο επί κορονοϊού
 Τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο, αυτό του Υπουργείου Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια που είχε μετακινηθεί σε αυτό του Τουρισμού
Ο Θάνος Πλεύρης 8
Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης: Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί, τη Δευτέρα η ορκωμοσία
Υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Ο Θάνος Πλεύρης 60
Ο Μητσοτάκης αποφασίζει στα Χανιά τους διαδόχους των παραιτηθέντων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Απομακρύνεται η προανακριτική για Βορίδη
Από τον κρατικό προϋπολογισμό η πληρωμή του προστίμου για ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι παραιτήσεις των κυβερνητικών στελεχών καταδεικνύουν τη βούληση Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 73