Πολιτική

Θεοδωράκης σε Ντιμιτρόφ: Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να μην υπάρχει καχυποψία στις σχέσεις μας

«Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες και από τις δύο μεριές των συνόρων που θέλουν ανάπτυξη και ασφάλεια και όχι τους εθνικιστές», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνομιλία που είχε, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ αφού ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη, που όπως είπε, «δεν δείλιασε και υποστήριξε τη λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που αλλάζει την πορεία των Βαλκανίων, τόνισε ότι «οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας προσβλέπουν πολύ στους Έλληνες σε αυτή τη νέα τους πορεία που έχει ως τελικό στόχο την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «τα Βαλκάνια πρέπει να πάψουν να είναι εστία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων». «Κάναμε μαζί ένα πρώτο βήμα», είπε και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, και από την πλευρά σας, για να μην υπάρχει πλέον καχυποψία στις σχέσεις μας».

Θα αλλάξουν και τα σχολικά βιβλία

Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα με το Ποτάμι, ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν θα αλλάξει μόνο τις πινακίδες στους δρόμους, τις υπηρεσίες και τις πρεσβείες αλλά θα αλλάξουν και τα σχολικά βιβλία με βάση τα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ανεξαρτήτως αν ψήφισαν ή όχι στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία, θέλουν τώρα να αναπτυχθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα. Να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούν τα πανεπιστήμιά μας, να συνεχίσουν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική».

«Συνήθως οι Βαλκάνιοι πολιτικοί συζητούν μόνο για το παρελθόν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο της συζήτησης, με τον κ. Ντιμιτρόφ να απαντά: «Δεν είμαστε εθνικιστές, άρα ξέρουμε ποιο είναι το καλό για τους λαούς μας. Θα νικήσουμε με τον πατριωτισμό μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
27
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 18
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 42