Πολιτική

Θεοδωρικάκος: 180 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ όλης της χώρας για αντιπλημμυρικά έργα

Θωρακίζεται η χώρα με αντιπλημμυρικά έργα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση.

Πόρους συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες και σε δήμους για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το βήμα ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία.

Από το ποσό αυτό, τα 27 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρόκειται να κατασκευαστούν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να έχουν αποτελέσματα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν συνέστησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε, ακόμα, ότι το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «με καινούργιες κατευθύνσεις και δυνατότητες και καινούργια χρηματοδότηση, που πιστεύω θα είναι ενισχυμένη».

«Η τετραετία που μόλις ξεκίνησε για όλους μας να είναι μια τετραετία που η Αυτοδιοίκηση θα μείνει στους πολίτες για την αναπτυξιακή δυναμική της, τα έργα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οφείλουμε να τους προσφέρουμε», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 58
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης