Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ανέφερε πως “θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το 1ο κόμμα και διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα”.

Επίσης ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης πέτυχε η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, όπως το ίδιο έχε συμβεί και με την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, αλλά και με την υπερκομματική πρόταση για την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την οικονομία ανέφερε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε στο ΣΚΑΙ πως εντός του έτους μειώνεται κατά 8% περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος ο κ. Σταϊκούρας θα δει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης με στόχο την κατάργηση της το 2021.

Τέλος για τη Λιβύη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η επίσκεψη του στρατάρχη Χάφταρ στη χώρα μας έδειξε με το καλύτερο τρόπο την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου με την Τουρκία ενώ έθεσε άπαντες στην Ευρώπη προ των ευθυνών τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης ρίχνει το βάρος στο Κέντρο και θέλει να βάλει φρένο στην εσωστρέφεια
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη επιλογή των κεντρώων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι αποτελεί σταθερό παράγοντα για τη δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης 3
«Καρφί» Μητσοτάκη για Σαμαρά και Καραμανλή με τους «ψευτοπατριώτες του καναπέ» και πυρά στην αντιπολίτευση
Το «μέτωπο» των δύο πρώην πρωθυπουργών είναι σταθερά στο «ραντάρ» του Μαξίμου, ενώ παραμένουν «ζωντανά» τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
4
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
20