Πολιτική

Θεοδωρικάκος στο Live News: Περισσότερος χώρος για τραπέζια έξω – Τα σχολεία είναι έτοιμα και πεντακάθαρα

Για το θέμα των καταστημάτων της εστίασης αλλά και για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ Λυκείου την Δευτέρα μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τα καταστήματα εστίασης είπε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. «Θα αυξηθεί σημαντικά ο χώρος χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο φόρο. Ζητάμε επίσης από τους δήμους να μειώσουν τα τέλη έως και 50%».

Ο κ.Θεοδωρικάκος δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι και είπε ότι όλα αυτά θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τους δημάρχους. 

Click4More Μητσοτάκης: Τα εστιατόρια θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου αν συνεχίσουμε έτσι – Πως θα στηριχθεί ο κλάδος

«Όπως τα καταφέραμε στην καραντίνα αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα», είπε και ερωτηθείς για το άνοιγμα των εστιατορίων νωρίτερα από την 1η Ιουνίου είπε «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα κριθεί από τους λοιμωξιολόγους. Αν τα πράγματα πάνε ομαλά μακάρι να άνοιγαν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης».

Για τα σχολεία και το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην παρουσιασθούν οι καθηγητές από αύριο στα σχολεία είπε: «Έχουμε ζητήσει από τους δήμους και τους έχουμε επιχορηγήσει με 28 εκατομμύρια προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα. Το κράτος έχει πάρει όλα τα μέτρα τα σχολεία μας να είναι πεντακάθαρα και τα παιδιά να πάνε εκεί με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16