Πολιτική

Θεσσαλονίκη: 2,5 χρόνια φυλακή σε 33χρονο για την επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ το 2021

Συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε δικαστήριο σε 33χρονο για επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2021, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για τρεις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης στα μέλη της ΚΝΕ, εκ των οποίων τη μία – σύμφωνα με την απόφαση – τέλεσε ως φυσικός αυτουργός και τις άλλες δύο ως συνεργός (παρέχοντας ψυχικής συνδρομή).

Η επίθεση – όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο – συνέβη, όταν μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό, καλώντας σε αντιφασιστική πορεία, έπειτα από επεισόδια που είχαν προηγηθεί σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ένα από τα θύματα έκανε λόγο για «φασιστική επίθεση« από ομάδα δέκα μαυροντυμένων ατόμων, κάποια από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. «Κινήθηκαν συντονισμένα με υψωμένες γροθιές φωνάζοντας “τι κάνετε εδώ ρε”. Εμείς τα χάσαμε. Μας έβρισαν και μας επιτέθηκαν απρόκλητα» είπε ο μάρτυρας που υπέστη τραύματα στα πλευρά του από χτύπημα με αλυσίδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Ο 33χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος παραπέμφθηκε να δικαστεί και σε άλλο δικαστήριο, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, για πράξεις που συνδέονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το σκάνδαλο γιγαντώθηκε επί ΝΔ»
«Η ΝΔ γεννάει πιο πολλά σκάνδαλα από όσα αντέχει η δημόσια συζήτηση με αποτέλεσμα η ατζέντα να καταλαμβάνεται αναγκαστικά μονοθεματικά από σκάνδαλα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Η συνεργασία με τρίτες χώρες για εξοπλιστικά νοείται με χώρες που συμμερίζονται εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές ασφάλειας, είπε πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16