Πολιτική

Τι απαντάει η Ν.Δ στις καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ν.Δ ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών.

Διαβάστε τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χ.Σταϊκούρα.

«Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.

Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει και πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο βιβλίο του “Σώζεται ο Τιτανικός”, «η Ελλάδα (η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους … κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετήσιμο χρέος … άλλες χώρες δεν περιέλαβαν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος …»

Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.

Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009.

Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση.

Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών».

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστασία Γιάμαλη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό του Γενικού Κρατικού: Ακόμα το περιμένω, θα απαντήσετε στο ρεπορτάζ μας;
«Μα δεν ήταν καν μπροστά εκεί στον Δημήτρη Ζιαζιά τον γιατρό, αλλά ως μετρ των εντυπώσεων ο υπουργός προσπαθεί να τη γυρίσει την μπιφτέκα που λένε και στο χωριό μου», λέει η δημοσιογράφος
Αναστασία Γιάμαλη και Άδωνις Γεωργιάδης
26