Πολιτική

Το Die Linke αδειάζει την κοινοβουλευτική του εκπρόσωπο που δήλωσε υπέρ του Grexit

Μεγαλοπρεπές άδειασμά επεφύλαξε το κόμμα της Αριστεράς, Die Linke στην Κοινοβουλευτική του εκπρόσωπο. H επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit, οι δε απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, είναι προσωπικές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα η κ. Βάγκενκνεχτ υποστήριξε σε σημερινή της συνέντευξη ότι αν η Ελλάδα έχει κάποια προοπτική εντός της ευρωζώνης θα το αποφασίσει σε τελευταία ανάλυση ο ελληνικός λαός. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποια στοιχεία συνηγορούν στο ότι η οικονομική ανάκαμψη εκτός του στενού αυτού κορσέ θα ήταν κατά κάποιο τρόπο ευκολότερη.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς την Γκάμπι Τσίμερ αν αυτό σημαίνει ότι το Die Linke είναι υπέρ του Grexit, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής απάντησε:

«Όχι η άποψη της κ. Βάγκενκνεχτ και ίσως και κάποιων άλλων αριστερών στην Ευρώπη, ότι ίσως να ήταν προτιμότερη η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν ισχύει γενικά για το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς “Die Linke”. Ήμασταν πάντοτε ενανατίον της λύσης αυτής. H άποψη αυτή είναι η προσωπική άποψη της Σάρα Βάγκενκνεχτ και μεμονωμένων αριστερών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η άποψη του κόμματός μας ήταν πάντοτε κατά του Grexit. Δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έκανε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών πιο εύκολη αν εισαχθεί ένα εθνικό νόμισμα.
Συμμερίζομαι βεβαίως την άποψη ότι η πολιτική της αυστηρότατης λιτότητας δεν είναι η ενδεδειγμένη και ότι απαιτείται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία αρνείται ο κ. Σόιμπλε. Η κατάσταση όμως σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία δεν επιτρέπει την έξοδο από την ευρωζώνη, διότι αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή οικονομία. Η έξοδος από το ευρώ θα επηρέαζε ιδίως τους φτωχότερους των φτωχών σε αυτές τις χώρες, και αυτό είναι κάτι το οποίο απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνώ απολύτως και με τον συμπρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ. Μπορεί μεν κανείς να συζητήσει γύρω από τέτοια θέματα θεωρητικά, αλλά πιστεύουμε ότι το Grexit θα ήταν η απολύτως λανθασμένη λύση για την Ελλάδα και δεν θα την πρότεινα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 18
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
119
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51