Πολιτική

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, η επίσκεψη του Ολάντ έχει ως στόχο να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιηθεί άμεσα η αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές.

Επισημαίνουν δε χαρακτηριστικά πως με την επίσκεψη του Ολάντ θέλουν να προωθηθούν οι επενδύσεις “απ’ τις οποίες κερδισμένα θα βγουν τα γαλλικά και τα ελληνικά μονοπώλια, που θα ωφεληθούν όχι μόνο από το ζεστό χρήμα του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και από τις διακρατικές συμφωνίες που συζητούνται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, των σιδηροδρόμων κ.α”.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση πως “αξιοποιεί την επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ για να ξανακαλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες περί μιας – ωφέλιμης για το λαό – γαλλικής στήριξης στο θέμα του χρέους. Κρύβει ωστόσο ότι η σύμπτωση Ελλάδας – Γαλλίας κι άλλων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης στο θέμα της διευθέτησης του χρέους έναντι της Γερμανίας, δεν γίνεται με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την εξοικονόμηση χρήματος για τη στήριξη των μονοπωλίων αυτών των χωρών”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης