Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Μαζί με το συνέδριο έρχονται και αλλαγές στο καταστατικό

Μία από τις πλέον σοβαρές αλλαγές που προωθούνται είναι η ενιαιοποίηση του κόμματος, που θα εξακολουθήσει να λέγεται ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα μετατραπεί σε ένα κόμμα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το συνέδριο που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή (27.3.26).

Για του λόγου το αληθές, σειρά προτάσεων φέρεται να εξετάζει η Επιτροπή Καταστατικού της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ που πάντως δεν έχει λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις.

Μία από τις πλέον σοβαρές αλλαγές που προωθούνται είναι η ενιαιοποίηση του κόμματος, που θα εξακολουθήσει να λέγεται ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα μετατραπεί σε ένα κόμμα, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει το εκλογικό μπόνους, όπως χαρακτηριστικά λένε οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη.

Υπάρχουν ακόμα εισηγήσεις που μιλούν για διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου του κόμματος, πριν από την εκλογή προέδρου, ήτοι εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο, που θα δεσμεύει τον πρόεδρο, ο οποίος θα εκλέγεται μετά.

Ο κάθε υποψήφιος μάλιστα θα πρέπει να έχει το 15% των συνέδρων, ποσοστό που σε απόλυτο αριθμό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.

Κατά τα λοιπά, προτείνονται ακόμα η μείωση του αριθμού των μελών της ΚΕ κατά 10%, καθώς και η θέσπιση δύο νέων οργάνων, ενός Εθνικού Συμβουλίου (σ.σ. υπήρχε και παλιότερα και καταργήθηκε) και των Περιφερειακών Επιτροπών.

Προβλέπονται όρια θητείας για τα στελέχη που μετέχουν στα όργανα του κόμματος ή τα συνδικαλιστικά όργανα, ακόμα ακόμα και για τους βουλευτές, κάτι που συζητείται στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 71
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος