Πολιτική

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Με την παρέμβασή του ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη

«Ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που πυροδότησε «κύμα» ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (27.02.24) στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη «θύελλα» που σηκώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος».

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας «φαινόμενα λυπηρά» όσα συμβαίνουν στο κόμμα της Κουμουνδούρου σημείωσε ότι δικαιώθηκαν οι 11 που επέλεξαν να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν την Νέα Αριστερά.

«Δεν μπορείς να είσαι σε ένα κόμμα που η Όλγα Γεροβασίλη λέει ‘μένουμε αλλά μην διχάζεις’, φαίνεται ένα κόμμα το οποίο είναι οπαδικό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing. O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι ”θα τα αλλάξει όλα”. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά», επεσήμανε.

 

Σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο, σχόλιασε: «Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λεεί ότι ”όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε,  φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα που δεν ήταν συγκροτημένο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ