Πολιτική

Τσίπρας: Επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας για πρωτοφανή ύφεση – Λιγότερο προσωπικό στα νοσοκομεία φέτος

Την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν έστω και τώρα οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που πλήττονται από την βαθιά ύφεση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων ενόψει της επίσκεψής του στο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο μεγάλος φόβος μας ότι πανδημία και lockdown θα φέρουν πρωτοφανή ύφεση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για την ύφεση που είχε έρθει ήδη πριν την έλευση της πανδημίας στην χώρα, επισημαίνοντας ότι  ο στόχος των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν «για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος της ύφεσης».

Τσίπρας

«Η λογική μας ήταν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με κρατική ενίσχυση τόσο οι επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όσο και οι θέσεις εργασίας. Η βασική μας θέση και επιλογή ήταν η επιδότηση των επιχειρήσεων από το κράτος για να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τις εργασιακές σχέσεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει την διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση της εργασίας έναντι της επιδότησης της αναστολής της εργασίας που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Το κρίσιμο πάντως όπως υποστήριξε «δεν είναι να μετράμε το μέγεθος της κρίσης στην οικονομία αλλά να δούμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στην ζωή μας».

«Το κρίσιμο είναι μιλήσουμε για  την ανάγκη να διατηρηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις
και να κρατηθεί η εργασία στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση. Να μην σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη και να μην βρεθούμε στις καταστάσεις που βιώσαμε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο υγειονομικό σκέλος της πανδημίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη  κριτική στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τον χρόνο προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια υγεία με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά, στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με πέρσι.

tsipras thesniki

«Η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που  έπρεπε να αξιοποιηθεί καλύτερα για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, και σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή», σημειώνοντας πως σήμερα «η γενικότερη εικόνα, δεν είναι θετική».

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τότε που κλείσαμε την οικονομία. Παρόλα αυτά  και σε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό αριθμό διασωληνωμένων και ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση,  στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται λιγότεροι μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι , νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, από ότι ένα χρόνο πριν . Κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό» συμπλήρωσε.

Τσίπρας

Τέλος όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αυτά ακριβώς τα θέματα, δηλαδή η στήριξη της δημόσιας υγείας και η στήριξη της οικονομίας, είναι δύο βασικές αγωνίες που  έχει σήμερα ο μέσος πολίτης θα είναι και ο πυλώνας των προτάσεων που θα καταθέσει στο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία αναφέρθηκε  στη μεγάλη ζημιά από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ και υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι να περιοριστεί όσο γίνεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 9
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4