Πολιτική

Τσίπρας: “Η κρίση θα εξαφανίσει τον Σαμαρά – Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα”

"Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων", υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προιόν της κρίσης. Η εφεδρεία τους συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει με την ακροδεξιά παρέα του, τα μνημόνια”, λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Επιτίθεται, επίσης, προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: “Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ Σαμαρά. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιός είναι η νέα Ελλάδα και ποιός η παλιά”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι Ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, όπως λέει, να πείσουν οτι “δεν τρέχει και τίποτα”.

Προσθέτει ακόμη , ότι “σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας” και σημειώνει: ” Όσοι ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν την συντριβή τους και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τετραετία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν μεγάλο δήμο. Τώρα, διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο σε όλες”.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως “η Αριστερά ταυτίζεται διαχρονικά με το όραμα μιας νέας Ελλάδας. Γι’ αυτό οι νέοι του Πολυτεχνείου στις διαδηλώσεις, μετά την μεταπολίτευση, είχαν το σύνθημα “Εμπρός για μια νέα Ελλάδα”. Κλείνοντας, σημείωσε πως “ήλθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγρια κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τη δήλωση Γλέζου για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό

Νέα δημοσκόπηση δίνει οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Απόλυτη ισοδυναμία σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές

Ο Βενιζέλος επιμένει στο δίλημμα των εκλογών: Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ αλλιώς πέφτει η κυβέρνηση

Γλέζος: Συνεργασία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα μνημόνια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Κωνσταντινόπουλου – Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος προς το συνέδριο
Με το κεφάλαιο αυτό να κλείνει χθες, η Χαριλάου Τρικούπη μετρά πλέον αντίστροφα για το συνέδριο, που ξεκινά σε μία εβδομάδα από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» άμυνας για την Κύπρο ζητούν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι προβλέπει η σχετική ρήτρα
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε η Κύπρος, στη Βρετανική βάση, στις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία
«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων», διαμήνυσε με έμφαση και προς όλους τους τόνους για τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε σχέση με τους Patriot στην Κάρπαθο
Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη