Πολιτική

Τσίπρας: Εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέδωσε σήμερα στην Καλαμάτα τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μωρέας , απαριθμώντας τα οφέλη του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, είπε ότι μεταξύ αυτών προβλέπεται και η δωρεάν μετακίνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές. «Αλλά αυτό το όφελος θα αργήσετε να το χρησιμοποιήσετε, καθώς οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του ΄19», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι περιοδείες που πραγματοποιεί έχουν προεκλογικό χαραχτήρα τόνισε: «Εγώ δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, θα επικοινωνώ αδεαμεσολάβητα με τους πολίτες, τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς χθες δόθηκε σε 1.200.000 συνταξιούχους η 13η σύνταξη, προσθέτοντας: «Στενοχωριέμαι για τις αντιδράσεις των μέσα, που δεν είχαν το θάρρος να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να δώσουμε από το περίσσευμά μας σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά περίμεναν με καρτερία πως οι έξω θα μας αναγκάσουν τα πάρουμε το μέτρο πίσω». «Όπως θα διαψευστούν και με τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα κλείσει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

“Η προτεραιότητα στην ειδική αγωγή είναι βαθιά πολιτική επιλογή”

Την ικανοποίησή του για τη θερινή προετοιμασία για τα σχολεία, με προτεραιότητα στην ειδική αγωγή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον διευθυντή του 1ου ειδικού σχολείου Καλαμάτας, με την οποία ξεκίνησε η επίσκεψή του στην πόλη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την προτεραιότητα αυτή βαθιά πολιτική επιλογή και όχι επικοινωνιακή, σημειώνοντας ότι αφορά σχετικά λίγους, αλλά είναι ζήτημα ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες.

Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και του χρόνου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το βασικό ζήτημα που απασχολεί το 1ο ειδικό σχολείο είναι η ανεπαρκής και ακατάλληλη κτιριακή υποδομή για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, ενώ, όπως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, υπάρχει ήδη οικόπεδο ιδιόκτητο για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου ειδικών προδιαγραφών. Όπως σημείωσαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Απόστολος Χαρίτσης και Χρ. Σπίρτζης, υπάρχει ειδικό ταμείο υποδομών για αξιοποίηση πόρων της ΕΕ και ιδιωτικών πόρων (ΣΔΙΤ) με προτεραιότητα στη σχολική στέγη.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε στις 9.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είπε ότι οι δομές στην Πελοπόννησο, σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι πιο πλήρεις από ποτέ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των γονέων αναφέρθηκαν στις γενναίες, όπως τις χαρακτήρισαν, προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την ειδική αγωγή, τόνισαν το άψογο της συνεργασίας με υπουργούς βουλευτές και διοικητικές υπηρεσίες και χαρακτήρισαν ως πολύ σημαντικό τον προγραμματισμό για την μετακίνηση των μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα: Με ασπρόμαυρο κασκόλ στις εξέδρες για την «φιέστα» της ομάδας
Στις εξέδρες τον επισήμων βρισκόταν και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαιρετήθηκε και αγκαλιάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί τους ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός
Αντώνης Σαμαράς
9
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται πρόστιμα από τις «έξυπνες» κάμερες, σε εξέλιξη σχέδιο για το κυκλοφοριακό
«Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε ό,τι πρέπει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα όσο κρατάει η κρίση
«Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα 19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης