Το γερμανικό περιοδικό έδειχνε τη Γερμανίδα καγκελάριο κάτω από την Ακρόπολη παρέα με αξιωματικούς των Ναζί και ο πρωθυπουργός το σχολίασε λέγοντας πως είναι άδικο και για την καγκελάριο και για τον γερμανικό λαό γιατί δεν έχει καμία σχέση η τωρινή δημοκρατική Γερμανία με τους ναζί.
Μάλιστα, θύμισε το δημοσίευμα της Αυγής με τη γελοιογραφία που εμφάνιζε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ως ναζί, λέγοντας πως το θεωρεί απαράδεκτο και είπε πως έβαλε τις φωνές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Όπως σημείωσε δεν πρέπει να παίζουμε με την ιστορία.
Όταν το Spiegel… θύμισε στον Τσίπρα την Αυγή – “Τους έβαλα τις φωνές…”
"Άνθρωπο που ακούει και θέλει να προωθεί διάλογο", χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Βερολίνο και όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο πρωτοσέλιδο του Spiegel.

ΦΩΤΟ: REUTERS