Πολιτική

Τσίπρας σε αγρότες: Ελάτε να συζητήσουμε! Το παίρνει “πάνω του” ο πρωθυπουργός για μην κλείσουν οι δρόμοι

- Τα παίζει όλα για όλα η κυβέρνηση για να μην κλείσουν οι αγρότες τους δρόμους
- Έτοιμος να συναντηθεί με τους αγρότες και να ικανοποιήσει ένα από τα βασικά αιτήματά τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας
- Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Μαξίμου για να αντιμετωπιστούν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα
- "Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών" ανακοίνωσε το Μαξίμου

Να αποσύρει η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό και τις προτάσεις της για το φορολογικό αλλά και να συναντηθούν οι ίδιοι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι αγρότες και φαίνεται πως κέρδισαν την πρώτη… μάχη.

Με σχεδόν 15.000 τρακτέρ ακροβολισμένα σε όλη τη χώρα και με τα μπλόκα να κλείσουν καθημερινά έστω και συμβολικά τους δρόμους και τις εθνικές οδούς, η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει το ισχυρό χαρτί της, που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Το Σάββατο και με τα τρακτέρ να έχουν αναμμένες τις μηχανές τους, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή του Μάρκο Μπόλαρη.

Και μετά το τέλος της, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να τον συναντήσουν για να συζητήσουν. «Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση με την κοινή συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό παρουσία των υπουργών Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και αναπληρωτή Οικονομίας Τρύφωνα Αλεξιάδη με… συντονίστρια την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, φαίνεται να μην είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Μαξίμου. Έτσι, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ικανοποιήσει το αίτημα των αγροτών να συναντηθούν. Με μια προϋπόθεση, βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: η συνάντηση να γίνει με «εκπροσώπους που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8